Bij aankomst op het Ontmoetingscentrum drinken we eerst gezamenlijk koffie, een moment van ontmoeten en bijpraten. Sommige bezoekers vinden het alleen al fijn om te luisteren, rond te lopen en te genieten van het buitenzijn, de dieren en de omgeving. Gezelligheid, de onderlinge contacten en het samen dingen doen zijn belangrijk. Moriahoeve biedt een wisselend programma aan activiteiten aan. Deze activiteiten kunnen afhankelijk zijn van het seizoen, de individuele mogelijkheden en wensen. Tussen de middag nuttigen we gezamenlijk de warme maaltijd. Voor vertrek drinken we koffie of thee als afsluiting van de dag.

We zien mensen als uniek, waardevol en kostbaar.
Tijdens de dagbesteding maken we gebruik van elkaars talenten.

Maaltijd

De warme maaltijd is een belangrijk onderdeel van de dag. Goede voeding en voldoende drinken zijn heel belangrijk voor uw algehele conditie. Ook het rustig samen eten is gezellig en een fijn groepsgebeuren. Voor de maaltijd helpt een groepje bezoekers bij de voorbereidingen, zodat er voor een grote groep gekookt kan worden. Verder zijn er de bakactiviteiten zoals: zoals koekjes, hartige hapjes e.d.

Kas, moes- en bloementuin

U kunt de vrijwillige tuinmannen helpen bij het zaaien in de potten, het uitplanten, het oogsten en het verwerken. Zo kan er vaak van eigen kweek gegeten worden en in het seizoen is de bloemen-pluktuin een lust om te zien. Altijd mooi om vers te plukken en om ervan te genieten!

Creatieve activiteiten

In Rafidim is er plaats om te knutselen, bloemschikken en andere creatieve bezigheden. Voor het bloemschikken worden in het seizoen de bloemen uit de eigen pluktuin gebruikt. De creatieve vrijwilligers helpen u graag om een mooi seizoensstuk van verse bloemen te maken

Wandeling naar de dierenweide en binnentuin

Bij goed weer is er ‘s middags altijd een groeps-wandeling in de omgeving, naar de stal, binnentuin, kas of moestuin. Tijdens de wintermaanden zijn de schapen en kippen op stal. In het voorjaar kunt u genieten van de lammetjes en kuikens. In de zomer lopen de schapen in de dierenweide en worden ze op traditionele manier geschoren. Regelmatig is er een nest met jonge hondjes te bewonderen.

Bewegingsactiviteiten

Beweging is voor iedereen belangrijk. Uit onderzoek blijkt ook dat bewegen voor mensen met dementie extra goed is. Met bewegen stopt de ziekte dementie niet, maar het lijkt de dementie wel te vertragen. Wij stimuleren u om buiten te wandelen of gebruik te maken van de beweegtuin. Daarnaast zijn er de bewegingspellen, een hometrainer en een fietslabyrint, waar veel gebruik van wordt gemaakt. Moriahoeve heeft een eigen duofiets met elektrische ondersteuning.  U kunt in overleg met de begeleider van het Ontmoetingscentrum gebruik maken van deze fiets.

Overige activiteiten

Het is belangrijk dat er een doorlopende schakeling van activiteiten is, zonder overbelasting. U kunt hierbij denken aan een gespreksgroep ‘vragenderwijs’, sjoelen, biljarten, gezelschapsspellen, voorlezen, muziek luisteren, zingen, maar ook de gewone dagelijkse bezigheden. Verder is er voldoende plaats om te rusten in een fijne relaxstoel.

 “Ik heb het hier zo naar mijn zin. Het is altijd gezellig en ik ga dankbaar weer naar huis. Dan kan ik er weer tegen!”