Moriahoeve biedt dagbesteding op het ontmoetingscentrum Rafidim aan mensen met verschillende hulpvragen. Het ontmoetingscentrum bevindt zich op de locatie van Moriahoeve, De Steeg 4a te Woudenberg.

Maatwerk

Het Ontmoetingscentrum bevindt zich op een mooie locatie met veel ruimte waar u kunt genieten van de open, landelijke sfeer en rust tussen fruitbomen, moestuin, wandelpaden en een dierenweide. De nadruk ligt op een zinvolle dagbesteding, dat begint met maatwerk. U kunt deelnemen aan allerlei activiteiten. Van gespreksgroepen, muziek luisteren, geheugenspellen en creatieve bezigheden tot bewegen, groenten uit de moestuin samen klaarmaken of wandelen toe. Sommige activiteiten doen we met elkaar, andere doet u alleen. Doordat u meedoet met de activiteiten, behoudt of verbetert u uw conditie, zelfredzaamheid, geheugen of sociale contacten. Elke dag komen heel gewone bezigheden terug in het programma. Dit geeft houvast en structuur. Afwisseling in uw dagritme, een dag om naar uit te zien!

Team

Het Ontmoetingscentrum heeft een klein, vast team. Dit team bestaat uit deskundige, gediplomeerde activiteitenbegeleiders, stagiaires en enthousiaste vrijwilligers. Zij zijn de drijvende kracht achter de professionele groepszorg en zorgen voor de actieve-creatieve en zinvolle dagbesteding. Dankzij hun inzet is het mogelijk om ieder persoonlijk te kunnen bieden wat nodig is. De activiteitenbegeleider heeft de verantwoording op het Ontmoetingscentrum. Het team wordt bij complexe zorgvragen ondersteund door GVP-ers (gespecialiseerd verzorgende psychogeriatrie) van de woningen.

Vervoer

Moriahoeve verzorgt vervoer in een straal van 10 km rond de locatie van het Ontmoetingscentrum. Bij het zorgloket van sommige gemeenten kan een taxi-pas aangevraagd worden voor het vervoer van en naar een dagbesteding. Sommige gemeenten vergoeden via de WMO helemaal geen vervoerskosten naar de dagbesteding. Wij kijken vooraf met u mee wat uw kosten zijn en hoe deze worden vergoed. Als uw gemeente geen vervoerskosten vergoedt, kunt u overigens wel gebruik maken van het vervoer door Moriahoeve. Deze kosten brengen wij apart bij u in rekening.

Financien

Binnen Moriahoeve wordt de begeleiding van de dagactiviteiten gefinancierd via een beschikking vanuit de gemeente (WMO) of via WLZ (Wet Langdurige Zorg). Voor WLZ kan dit via ZIN of een PGB. Verschil PGB-ZIN. Vaak wordt er een eigen bijdrage verwacht. Het CAK berekent en incasseert een eigen bijdrage. Klik hier voor meer informatie CAK. De WMO verloopt via de Coöperatie Boer en Zorg.  Mocht u niet in aanmerking komen voor een indicatie, dan kunt u dagbesteding ook particulier afnemen. U betaalt de kosten dan zelf.

Openingstijden

Ontmoetingscentrum Rafidim is 4 dagen per week open: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Vanaf 10.00-16.00 uur. Op nationale feestdagen is de dagbesteding gesloten. (Nieuwjaarsdag, Koningsdag, 2e Paasdag, 2e Pinksterdag, Hemelvaartsdag, 1e en 2e Kerstdag)