U wordt hier gezien!

We vinden mensen uniek, door God geschapen en we vinden dat mensen bedoeld zijn om tot hun bestemming te komen.
Dit houdt in dat ieder mens eigen wensen en behoeften heeft. Hier wordt u als mens gezien!

Kernwaarden van Moriahoeve zijn: (uitgebreide uitleg is terug te vinden in het Identiteit-document, onder aan deze pagina)

  • christen zijn met hoofd, hart en handen
  • bevlogen medewerkers
  • groen en (ver)fris(send)
  • betrouwbaar
  • leren door reflecteren

Wij willen dat iemand bij ons helemaal zichzelf kan zijn. Bij ons is er vrijheid, binnen de veiligheid van de hoeve.
De woonzorgboerderij is voor iedereen opengesteld, die de christelijke visie van de woonzorgboerderij kan accepteren, wat ook hun eigen visie mag zijn. Hier wordt U gezien! De verzorging heeft u als bewoner op het oog. De verzorgende heeft ook oog voor de familie en verwanten die op bezoek komen en mantelzorg bieden.

De christelijke identiteit betekent dat we aan tafel zullen bidden en danken, dat we samen uit de Bijbel lezen en een christelijk lied zullen zingen of muziek beluisteren, er is elke zondag een viering in de ruimte van het Ontmoetingscentrum en andere bijkomende activiteiten. Er is een pastoraal werker, die bewoners bezoekt en een luisterend oor biedt, ook met hen wil bidden en hen langdurige aandacht kan geven. Een bijbelkring is voor iedere bewoner één keer per week te bezoeken. De pastoraal werker geeft hier op persoonlijke interactieve manier vorm aan.

Ook betekent een christelijke visie dat de medewerkers vanuit hun christelijke levenshouding hun werk zullen doen. Hier wordt U (met hoofdletter) gezien! Daar bedoelen we onze Heer en Heiland mee, die door de mensen die in Hem geloven heen werkt. Medewerkers zijn zelf christen en willen vanuit hun innerlijke motivatie vorm geven aan het begeleiden en zorgen voor mensen.

Geborgenheid staat voor mensen met dementie hoog in het vaandel. Voor ons allemaal is geborgenheid bij de Vader in de hemel een eerste levensbehoefte. We worden hierdoor gedragen en kunnen biddend voor elkaar ons werk doen.

In 2022 bestaat Moriahoeve 10 jaar.

Het jaarthema is: Vieren

De mensen die Woonzorgboerderij Moriahoeve zijn gestart zijn mensen die bewogen zijn met anderen door hun geloofd in God en worden gevoed door de Liefde van de Vader in de hemel. Zijn zorg en liefde strekt zich uit naar iedereen. Dat voorbeeld vraagt om navolging. Hier wordt U gezien !

In een goed te lezen document wordt de identiteit van Moriahoeve weergegeven. U kunt dit hieronder downloaden:

Beleid Identiteit Moriahoeve