‘Wij zijn blij dat we in de nieuwe ruimte kunnen zorgen voor voldoende afstand en geen bezoekers meer hoeven af te wijzen omdat we onvoldoende ruimte hebben aldus Mariska van de Bovenkamp, coördinator van het ontmoetingscentrum. Er is veel vraag naar onze fijne ontmoetingsplek en wij horen van bezoekers en betrokkenen dat ons aanbod van meerwaarde is binnen het zorg netwerk van Woudenberg’

Per 28 september is het ontmoetingscentrum te verhuisd van Kersentuin 35 naar de Nico Bergsteijnweg 139 te  Woudenberg. De reden van deze verhuizing is de grotere ruimte die maakt dat ondanks de COVID-19 maatregelen het ontmoetingscentrum er voor u kan zijn.

Er is veel vraag naar goede dag invulling voor mensen die behoefte hebben aan een goede dag structuur door bijvoorbeeld beginnende dementie of om een andere reden en hierdoor hier zelf niet goed meer in kunnen voorzien.
Op het ontmoetingscentrum wordt er dagelijks genoten van elkaar gezelschap maar is er daarnaast ruimte in het delen van ervaringen en emoties die het leven met dementie met zich meebrengen.

Er zijn kopgroep gesprekken waarin er ruimte is om samen met de mantelzorger na te denken over moeilijke onderwerpen die horen bij het ouder worden of leven met de ziekte dementie. Hierbij worden tips en adviezen gegeven door de begeleiders. Het ontmoetingscentrum zit bewust in het centrum van Woudenberg omdat het dan gemakkelijk toegankelijk is en de drempel laag is, iedereen is er welkom voor koffie of een goed gesprek. Er moet niks en kan van alles, aansluiten bij de wensen van de bezoekers van die dag is het uitgangspunt in de geboden begeleiding.

‘Hier kun je zijn wie je bent en heb ik meer structuur en voel ik mij weer nuttig en zinvol, aldus een bezoeker’

Ook de huidige bezoekers zijn blij met deze nieuwe ruimte. Heeft u ook behoefte aan meer begeleiding en structuur en wij nodigen u van harte uit voor een kopje koffie rond koffie- of theetijd, zodat u kennis kunt maken.

Moriahoeve ontmoetingscentrum Woudenberg
Nico Bergsteijnweg 139
openingstijden: maandag, dinsdag en donderdag van 10 uur tot 16 uur

Contact kan u opnemen met: begeleider OC 06-14021132
of mail oc@moriahoeve.nl of bezoek onze website: www.moriahoeve.nl

Moriahoeve blij met ruimer ontmoetingscentrum in Woudenberg