Op vrijdag 16 oktober ging Annemien, coördinator zorg, online in gesprek met kamerlid Kees van de Staaij over de gevolgen van COVID-19 in de praktijk.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Staaij-1024x683.jpg

Annemien liet hem weten dat ze trots is op de medewerkers van Moriahoeve die met een hoog verantwoordelijkheidsgevoel zich inzetten om de Corona buiten de organisatie te houden. Ook deelde zij dat het in de praktijk zichtbaar extra spanning en werkdruk oplevert. Ook gaf zij aan het voor zorgorganisatie best ingewikkeld is om de maatregelen zo goed mogelijk om te zetten na de praktijk. Hierbij gaf zij aan dat het soms echt  zoeken is om zoveel mogelijk het welzijn van de bewoners en hun naasten hierbij te bewaken.

Ook deelde zij haar zorgen dat het met voorrang testen van zorgmedewerkers nog lang duurt en dat dit ten koste gaat van de inzet van de medewerkers die we hard nodig hebben in de praktijk. Zij heeft aangegeven dat het mooi zijn als bij een uitbraak kleinere organisaties op maat hulp krijgen van de GGD om zo snel mogelijk medewerkers en bewoners te testen.

Ook besprak zij dat het plaatsen van nieuwe bewoners nu moeilijker gaat dan anders omdat families ook meer nadenken over de gevolgen, terwijl het vaak thuis ook niet meer gaat.

Daarnaast gaf zij ook aan dat er een rem voelbaar is op andere zaken in de praktijk zoals het organiseren van scholingen, werkoverleggen, werkgroep-vergaderingen maar ook de implementatie van de Wet Zorg en Dwang. Zij gaf aan dat het moeilijker is om samen te komen en dat online vergaderen minder gemakkelijk gaat.

Het was een zinvol gesprek. Na het gesprek met de meerder zorgmedewerkers uit de praktijk werd Annemien nog persoonlijk door Kees van de Staaij terug gebeld over een aantal punten omdat er echt belangstelling was naar de knelpunten in de praktijk.

Annemien vertelde; ‘Het voelt goed dat er echt gevraagd wordt naar onze ervaringen en dat deze mee worden genomen naar de kamer’ Zij heeft tot slot Dhr. van de Staaij van harte uitgenodigd om eens te komen koffiedrinken op Moriahoeve als de maatregelen weer worden versoepeld. Hij gaf aan dit graag te doen.
Moriahoeve in gesprek met de politiek