Christen zijn!

U wordt hier gezien!

We vinden mensen uniek, door God geschapen en we vinden ook dat mensen bedoeld zijn om tot hun bestemming te komen. Dit houdt ook in dat ieder mens eigen wensen en behoeften heeft. Hier wordt u als mens gezien!

Kernwaarden van Moriahoeve zijn: (uitgebreide uitleg is terug te vinden in het Identiteit-document, onder aan deze pagina)

  • christen zijn met hoofd, hart en handen
  • bevlogen medewerkers
  • groen en (ver)fris(send)
  • betrouwbaar
  • leren door reflecteren

Wij willen dat iemand bij ons helemaal zichzelf kan zijn. Bij ons is er vrijheid, binnen de veiligheid van de hoeve.
De woonzorgboerderij is voor iedereen opengesteld, die de christelijke visie van de woonzorgboerderij kan accepteren, wat ook hun eigen visie mag zijn. Hier wordt U gezien! De verzorging heeft u als bewoner op het oog. De verzorgende heeft ook oog voor de familie en verwanten die op bezoek komen en mantelzorg bieden.

De christelijke identiteit betekent dat we aan tafel zullen bidden en danken, dat we samen uit de Bijbel lezen en een christelijk lied zullen zingen of muziek beluisteren, er is elke zondag een viering in de ruimte van het Dagactiviteiten Rafidim en andere bijkomende activiteiten. Er is een pastoraal werker, die bewoners bezoekt en een luisterend oor biedt, ook met hen wil bidden en hen langdurige aandacht kan geven. De pastoraal werker houdt wekelijks samen met bewoners en deelnemers de bijbelkring.

Ook betekent een christelijke visie dat de medewerkers vanuit hun christelijke levenshouding hun werk zullen doen. Hier wordt U (met hoofdletter) gezien! Daar bedoelen we onze Heer en Heiland mee, die door de mensen die in Hem geloven heen werkt. Medewerkers zijn zelf christen en willen vanuit hun innerlijke motivatie vorm geven aan het begeleiden en zorgen voor mensen.

In 2019 staat het thema Aandacht leidend. Aandacht geven aan de bewoner, aan de medewerker, aan de familie. Voor ons allemaal is gezien worden belangrijk.

Aandacht

God zegt: Ik zie jou

Ik geef je alle tijd

Ik luister

Ik ben erbij

hoe voelt dat…

aandacht

voor elkaar

geeft ruimte

maakt dat je je gezien voelt

je weet dat je ertoe doet

aandacht

is een groot cadeau

er gebeuren dingen in stilte

waar je misschien niet aan dacht

aandacht

maakt jou anders

en alles wat je aandacht geeft

groeit

We worden hierdoor gedragen en kunnen biddend voor elkaar ons werk doen.

De mensen die Woonzorgboerderij Moriahoeve zijn gestart zijn mensen die bewogen zijn en worden door de Liefde van de Vader in de hemel. Zijn zorg en liefde strekt zich uit naar iedereen. Dat voorbeeld vraagt om navolging. Hier wordt U gezien !

In een goed te lezen document wordt de identiteit van Moriahoeve weergegeven. U kunt dit hieronder downloaden:

Identiteit Moriahoeve 1.0 15032016